Minister ziet en hoort in Roermond dat lage water voor problemen zorgt, maar schadevergoeding komt er niet

Minister Mark Harbers (derde van rechts in oranje hesje) krijgt uitleg van Willem Bakker over diens bedrijf. — © Jan-Paul Kuit

Roermond – 

Het lage waterpeil rondom Roermond blijft voor problemen zorgen. Een regeling die bedrijven en verenigingen compenseert, gaat er niet komen, blijkt deze maandag tijdens het bezoek van minister Mark Harbers.

Rob Dieleman

6 maart 2023

De kapotte stuw bij Roermond zorgt in combinatie met een aanhoudende droogte al weken voor een laag waterpeil rondom Roermond. De havens in het gebied hebben behoorlijk last van het feit dat er meer water wegloopt dan normaal. Sommige plezierhavens zijn al gesloten. Maar ook de bedrijven aan de Willem Alexanderhaven worden getroffen. Op een schadevergoeding hoeven ze echter waarschijnlijk niet te rekenen.

Lees ook: Maas bij Roermond blijft dalen, opening watersportseizoen gaat waarschijnlijk vertraging oplopen: ‘Dat gaan we niet halen’Betoncentrale Kalle en Bakker is één van de bedrijven in de Roermondse haven. Volgens directeur Willem Bakker blijven de gevolgen van het lage water nog binnen de perken voor het bedrijf. „Voor andere bedrijven hier wordt het lastig, die komen in de problemen”, zei Bakker maandag tegen minister van Infrastructuur en Waterstaat, Mark Harbers. Die was, met de provinciale verkiezingen in het achterhoofd, op werkbezoek in Limburg.