Ketensamenwerking: samen de CO2 footprint meten

Voor ieder bedrijf wordt het in de toekomst noodzakelijk een goede boekhouding op te zetten van haar CO2 footprint activiteiten, inclusief het uitbestede transport. CO2-verantwoording wordt een standaard onderdeel van de bedrijfsvoering.

Plantenexporteur Royal Lemkes loopt voorop in het actief reduceren van CO2-uitstoot. De wens is om de CO2-uitstoot van het hele Europese collectie- en distributietransport-netwerk structureel te meten, samen met de logistieke partners die het transport verzorgen. Brad Parker, manager Netwerkplanning en Transport van Royal Lemkes: “Ons doel is niet maximale winst te behalen, maar maximale impact maken. Met name op het gebied van duurzaamheid. We vinden het belangrijk om impact te maken op de wereld, onze relaties en onze mensen.”

Eric Hemminga, Transport coördinator Royal Lemkes: “we doen er alles aan om te verduurzamen, van zonnepanelen, tot elektrische fietsen en straks een heel elektrisch wagenpark. Maar we kunnen het niet alleen. We doen het samen met onze transporteurs en kwekers. Alleen dan kunnen we die duurzame revolutie voor elkaar krijgen.

Hoe ze dat doen, vertellen ze in onderstaande video.