Events


Meld u aan voor het NVB-Jaarcongres 2022 ‘Grenzeloos’ in de regio Limburg

Wij nodigen u van harte uit voor het jaarlijkse congres van de Nederlandse Vereniging van Binnenhavens (NVB) in samenwerking met Blueports Limburg op donderdag 6 oktober 2022 in Venray. In 2020 heeft Blueports Limburg u al digitaal mogen ontvangen, dit keer bent u van harte welkom op locatie om de regio zelf te ervaren, te zien en te proeven!

De unieke, internationale samenwerking van binnenhavens in Limburg
Nergens markeren zo veel grenspalen de scheiding tussen Nederland en zijn buurlanden België en Duitsland als in Limburg. De Maas, die laat zich daar niet door leiden. Dwars door landsgrenzen heen stroomt het water. Het neemt tal van mogelijkheden met zich mee voor binnenhavens en de bedrijven die zij bedienen. Door samen te werken met collega’s over de grens benut Limburg haar centrale ligging in Europa.

Grenzeloos zijn ook de ambities op het gebied van innovatie en duurzaamheid. We laten u dan ook graag de ontwikkelingen in Limburg zien tijdens het congres op 6 oktober met het thema Grenzeloos. Bekijk de havenuitbreiding in Wanssum of een dubbellaags warehouse mét zonnepanelen. Leer alles over future farming of ontdek nieuwe puzzelstukken in de intra logistieke puzzel. In Limburg geeft de Maas ruimte voor economie. Maar zoals we hebben gezien in 2021 vraagt de regenrivier ook ruimte. Hoe past de binnenhaven daarin? Debatteert u mee?

Programma
Wij ontvangen u op 6 oktober in de Schouwburg van Venray, waar het congres zal starten in de ochtend met vier verschillende excursies.
Grenzeloze Natuur & Logistiek: Lees meer over deze excursie
Grenzeloze Innovatie & Logistiek: Lees meer over deze excursie
Grenzeloze Duurzaamheid & Logistiek: Lees meer over deze excursie
Grenzeloze Innovatie & Gezondheid: Lees meer over deze excursie

Bij aanmelding kunt u uw eerste en tweede voorkeur voor de excursie doorgeven. We zullen proberen om iedereen volgens opgegeven voorkeur te plaatsen, maar voor elke excursie is een beperkt aantal plaatsen beschikbaar.

Na de interessante excursies volgt een lunch waarna we verder gaan met het inhoudelijke middagprogramma in de Bolzaal van de Schouwburg in Venray met verschillende sprekers en paneldiscussies. We sluiten de dag af met een gezellige netwerkborrel.

10.00 – 10.45 uur          Inloop en ontvangst
10.45 – 11.00 uur          Vertrek bussen naar de verschillende excursies
11.00 – 13.00 uur          Excursies
13.00 – 14.00 uur          Einde excursies en lunch
14.00 – 16.30 uur          Inhoudelijk programma met sprekers en paneldiscussies
16.30 – 18.00 uur          Einde congres en netwerkborrel

Aanmelden
Het belooft donderdag 6 oktober 2022 een veelzijdige en bovenal interessante dag te worden voor iedereen met een hart voor de vele processen van en rondom de binnenhavens. U wilt dit NVB-Jaarcongres niet missen, dus meldt u nu aan!