Haven Genk (België)

CONTACT

nv Haven Genk

Kolenhavenstraat 6 3600 Genk-Belgium

T +32(0)89-300 660

F +32(0)89-300 670

info@havengenk.be


Watergebonden bedrijvigheid –Genk

Haven Genk, binnenhaven en containerterminal 

Als binnenhaven en containerterminal bieden wij onze klanten een volledig dienstenpakket aan zoals dat van een haven mag verwacht worden; dwz. een trimodaal platform (water, spoor, weg) dat containers, bulk- en stuklading kan behandelen en afleveren.

Via haar Barge Terminal vervoert Haven Genk dagelijks containers, op de meest ecologisch verantwoorde wijze en aan economisch interessante voorwaarden, van en naar de ons omliggende zeehavens met een klokvaste lijndienst.

Antwerpen : 16 afvaarten/aankomsten per week
Rotterdam : via Antwerpen of rechtstreeks op verzoek

Terminaloppervlakte : 7 ha

Kaailengte : 500 meter

Overslagcapaciteit : 125.000 TEU per jaar

Opslagcapaciteit : 5.000 TEU


Stuffing/Stripping

In het verlengde van haar activiteiten als Bargeterminal biedt Haven Genk aan zijn cliënteel ook stuffing/stripping van containers aan. Deze activiteit beperkt zich niet enkel tot palettengoed of kisten, maar ook big bags, staalrollen en –platen, natuursteenblokken, enz…

Haven Genk beschikt over het nodige materiaal om deze goederen op professionele manier in/uit container te plaatsen/halen. Haven Genk zorgt verder voor de verzegeling van de container en staat in voor de bijbehorende administratie. Indien nodig organiseert Haven Genk ook de fumigatie van verpakking en/of stuwhout.

Fumigatie

Haven Genk beschikt over een ruime fumigatiezone waar zeecontainers gefumigeerd kunnen worden alvorens ze per barge naar Antwerpen vertrekken.

Forwarding

Sinds 2006 heeft Haven Genk ook een volwaardige Forwarding afdeling opgericht, dit voor zowel import als export. Deze dienstverlening bestaat uit het organiseren van de zeevracht, de afhandeling van de formaliteiten t.o.v. rederij of collega expediteur, de afhandeling van de formaliteiten t.o.v. douane en BTW, het regelen van voor- of natransport, enz… , kortom de volledige coördinatie van uw wereldwijde transporten.

Pre/On Carriage

Haven Genk heeft verder ook een wegtransportafdeling die zorg draagt voor voor- en natransport.Op die manier hoeft de klant zijn operatie niet aan te passen wanneer hij van lichtervervoer gebruik wil maken. De containers worden, zoals de klant dat al jaren gewend is, bij hem aangeboden op containerchassis. Haven Genk kan gestripte goederen ook aanleveren via huifwagen.

Container depots

Verscheidene rederijen hebben ervoor gekozen om stocks van lege containers op Haven Genk ter beschikking te houden voor hun cliënteel. In die optiek heeft Haven Genk gezorgd voor een volledig uitgeruste containerwasplaats en containerherstelfaciliteiten.


Rail Terminal

Haven Genk is ook uitgerust met een eigen Spoorterminal aangesloten op het net van de Belgische Spoorwegen.

Hier behandelt Haven Genk zowel shuttletreinen met containers, swap bodies en trailers als ad hoc zendingen met conventionele wagons.

Haven Genk is niet enkel in de mogelijkheid om de treinen/wagons te laden en te lossen, maar kan ook instaan voor het rangeren en vormen van de treinen.

Infrastructuur

 • Terminaloppervlakte : 5 ha
 • Spoorlengte : 7 km
 • Reachstackers: 4
 • Tractie: 2 loco-tractors

Conventional Cargo & (Break) Bulk

Naast containers, wissellaadkisten en opleggers verzorgt Haven Genk de opslag en overslag van stuk- en bulkgoederen.

Haven Genk heeft daarvoor de nodige haveninfrastructuur en de nodige ruimte om goederen tijdelijk in opslag te nemen. (overdekt en in open lucht)Op die manier behandelt Haven Genk nu reeds staalproducten (zoals coils en platen), ertsen, recycleerbare metalen, steenkool, talkpoeder in big bags, enz…

Capaciteit

Opslag:

 • Overdekte opslagcapaciteit : 20.000 m2
 • Opslagcapaciteit in openlucht : 15.000 m2
 • Silo opslag droge bulk: 200 cbm – 4000 cbm
 • Tankopslag vloeistofen: 1600 cbm

Infrastructuur

 • Kaailengte: 500 m
 • Portaalkranen: 2, capaciteit 50 ton
 • Mobiele overslagkranen voor bulk: 3
 • Wielladers: 3
 • Weegbruggen: 2
 • Heftrucks: 3-32 tonnes

Haven Genk maakt deel uit van de internationaal geïnspireerde Group Machiels.

Group Machiels is een familiebedrijf, opgericht in 1941, actief op wereldschaal, met twee thuisbasissen in België en Chili.

Group Machiels wordt vandaag vertegenwoordigd door de derde generatie, Louis Machiels, sinds 2004 voorzitter van de Group

De bedrijfsstrategie van Group Machiels is gericht op duurzaamheid, innovatie en doorgedreven internationalisatie.

Group Machiels is in België actief in deze domeinen:

Naast deze Belgische projecten is Group Machiels ook actief in Zuid-Amerika en Zuid-Afrika.

Meer info op www.machiels.com of www.linkedin.com/company/group-machiels